marți, 25 noiembrie 2014

despre prepelite

In pregatirea urmatorului blogpost, despre inca un local din Chisinau, am decis sa scriu despre indeletnicirile mele culinare (de la bucataria de acasa).
Va dau una despre cum sa faceti repejor, prepelite la cuptor, dureaza 10-15 minute pregatirea si 40 de minute gatitul, si aveti o cina ca la restaurant, pentru cata lume vreti (e o reteta buna si pentru o cina in doi, si in patru, si in 10, doar creste timpul de pregatire pana la gatit).
Deci, de ce avem nevoie pentru 2 persoane:
- 4 prepelite (cele mai bune le gasiti la magazinele Pegas)
- 100 de grame de unt (eu folosesc President, de la Lactalis)
- Verdeata (patrunjel in cazul meu)
- Un mar (sau oricare alt fruct - pere, portocale, mango, etc)
- Ulei de masline
- Sare si piper

Acum pe pasi:
1. Spalati prepelitele si le puneti la uscat pe un prosop de hartie;
2. Cat se usuca prepelitele pregatiti 4 cuburi de unt, cate 25 de grame fiecare (daca vreti sa dati un gust si mai aromat prepelitelor, untul il puteti amesteca cu verdeata, spre exemplu patrunjel, dar e bun si asa);
3. Dupa asta luati cate o prepelita si incet dezlipiti pielea de la gat, ca sa incapa degetele (ca in imaginea de mai jos), si in acest spatiu, bagati untul pregatit (important sa acoperiti cu unt, tot pieptul);


4. Pregatiti o tava pentru copt, in care asezati o folie de staniol, care, pana puneti prepelitele, o ungeti cu ulei de masline;
5. Repetati actiunea cu untul, cu restul prepelitelor si adaugati sare si piper pe toate partile (cam un strop de sare si 2-3 rasnituri de piper negru);
6. Amplasati prepelitele in tava pentru copt, taiati un mar in 4 felii si le amplasati in prepelite, ca in imaginea de mai jos;



7. Acoperiti prepelitele cu inca o folie de staniol (aveti grija sa acoperiti bine) si dati la cuptor, preincalzit la 200 de grade, pentru 35 de minute.
8. Dupa 35 de minute, scoateti folia de staniol de deasupra si lasati prepelitele in cuptor, inca pentru 15-20 minute;


9. Dupa 15-20 de minute, cele mai gustoase prepelitele sint gata


10. Le puteti pune pe un platou pregatit din timp, si adaugati patrunjel proaspat tocat.



10. Daca nu aveti idee si timp de a gati si o garnitura la prepelite, la copt in aceeasi tava, puneti si ciuperci, peste care adaugati doar niste unt si respectiv sare si piper (ca in imaginea de la punctul 6), atunci va faceti si cu garnitura.

Pofta mare :)


despre Euronews (cred ca)

Ma gandeam zilele astea sa merg in calatorie undeva, sa vad locuri noi, care nu le-am mai vazut. Cand te gandesti la o calatorie, mai ales daca inca nu te-ai decis in ce tara mergi, primul lucru, e sa obtii informatia necesara luarii deciziei si eu, ca toata lumea care calatoreste, am deschis televizorul si am mers la Euronews - primul canal destinat turistilor, cel putin din Europa (asa se zvoneste la noi). Din cate am inteles, asta NU e un post TV ce are ca auditoriu oameni din business, interesati de stirile care ar putea influenta indicatorii bursieri, e un post pentru oamenii care se gandesc unde sa-si petreaca vacanta si inca nu au luat o decizie. Cat de straniu n-ar fi, pe mine Euronews nu m-a ajutat, am vazut prognoza meteo in aeroporturi, am inteles ca scade pretul la petrol, aurul tot costa mai ieftin deja, dar asa si n-am inteles de ce trebuie sa ma uit la Euronews, ca sa inteleg unde sa merg in vacanta, asa ca am mers pe varianta obisnuita pentru mine, am deschis Google si l-am intrebat in ce tara merita sa merg, el mi-a recomandat Sri Lanka, Muntenegru, Coreea de Sud, Ecuador, Madagascar, si cred ca nu doar mie, aceasta recomandare o face cam tuturor oamenilor care, ca si mine, cand vor sa-si planifice o vacanta, in primul rand intreaba de Google (sau deschid TripAdvisor).

A! Da, am vazut niste spoturi promo ale unor tari la Euronews, dar vazand continutul postului nu prea am inteles ce cauta ele acolo (aici un mare plus departamentului de vanzare publicitate de la Euronews, ca a reusit sa creeze imaginea de post TV numarul unu de a fi pe, pentru toate tarile care vor sa fie cumva in relatii de bine cu Europa, sau guvernele carora, ar vrea sa-si mai puna o medalie, plasand un spot despre vara, primavara si oleaca de toamna, in plin sezon de iarna). 

In rest, cred ca daca o tara vrea sa fie vazuta din afara,  ar fi perfect sa aiba o strategie de promovare cel putin pentru un an-doi, cu implicarea celor mai potrivite resurse media pentru auditoriul caruia ii adresam mesajul.

marți, 18 noiembrie 2014

Noi tot vrem, mai putin hai sa facem

Sintem o tara de "Vrem"nu de "Facem":
- Vrem sa calatorim fara vize in UE (chiar vrem, va rog sa nu-mi ziceti, cu-i trebue Europa asta), dar inca sintem sub influenta gravitatiei Rusiei si tot mancam "cotlete" despre locuri de munca (ce-i drept la tencuit peretii pentru noii rusi din Caucaz, undeva in suburbiile Moscovei, dar sint locuri de munca si nimeni nu poate zice ca te duci la odihna);
- Vrem sa traim ca in Europa si tot ne uimim cum acolo e curat, bine, frumos si organizat si venim acasa si vrem ca microbusul de ruta sa se opreasca exact la prag. Aruncam gunoiul "unde nu ne vede nimeni", pentru ca trebuie sa "inconjior" 20 de metri pana la lada cu gunoi. Si ceasul instalat la statiile de transport public o sa se priveasca mai frumos la mine in beci;
- Exportam merele noastre in Belorusia, practic in acelasi volum ca pana acum in Rusia, practic in acelasi volum de bani, dar nu e bine, pentru ca noua ne place de Rusia si nu Belorusia  si vrem sa exportam in Rusia (banii nu aduc fericirea, important locuri de munca la tencuit in Moscova si la "Piter" sa avem);
- Vrem sa fie cumva bine, dar nu vrem sa facem noi singuri sa ne fie bine, asteptam din 4 in 4 ani ca cineva sa ne faca bine.

Tot scriind punctele de mai sus, mi-a venit asa o idee utopica, mai ales ca noi parca sintem o tara de gospodari (cel putin noi asa zicem la toti cand ii invitam in beci la un bacalas de "crasca"). Ce daca schimbarea o vom incepe de la noi? Stiu ca eu scriu nebunii acum, cum asa de la noi? Dar e simplu, te gandesti ca e bine pentru sanatate sa faci niste miscare de dimineata si te duci sa duci gonoiul pana la lada de gunoi, pe drum mai strangand sticlele de bere goale de pe terenul de joaca pentru copii. Sau, iesi in drum si te gandesti ca ar fi bine sa astupi cateva gropi si poate chiar sa faci 2 santuri pentru scurgerea apei prin parti si poate pavezi vreo 50 de metri de drum pana la poarta lui Misa, mai stii, poate mai departe si Misa s-a gandi ca arata bine si nu te manjasti de glod pana ajungi la autobus in centrul satului si parca e mai ca la gospodari. Sau punem conditii lui Vaniusa, la universitate sa invete, poate si o limba straina, dar nu doar prin cocosuri sa-i curga musii si sa scrie un e-mail doua la vreo companie din Europa, poate or vre sa-ni cumpere patlajelele si vinetele, ca tare ghini o mai rodit anu ista.

Schimbarea pana la capat, Planul 2020, Fericiti cu Rusia, Fericiti cu Uniunea Vamala, Fericiti cu Uniuniea Europeana, Jos Mafia, tot asta e apa, chiar oleaca bahlita as zice. De la noi incepe totul, schimbarea in noi trebuie sa fie, nu in fetele de la conducere (cititi cum vreti, fete sau fetze).


joi, 13 noiembrie 2014

despre mancare - a doua insemnare

Cum am promis, continui relatarea experientelor mele culinare in localurile din Chisinau.
Azi scriu despre "Pani Pit", candva unul din localurile mele preferate.

Nu sint sigur cand a plecat din lista preferintelor mele, dar cred ca atunci cand la el a ramas foarte buna doar locatia si terasa, si au aparut alte localuri unde se gateste bine.

Acum pe puncte si incep cu ce-mi place la ei:
1. Cum am scris mai sus, locatia, probabil cea mai buna in oras, si in special terasa izolata, de parca nici nu esti la 10 metri de una din cele mai aglomerate strazi din Chisinau, comod, verde, si in serile de vara, muzica vie la aer liber, gorgeous.

                        Sursa imagine
2. Unii din cei mai buni chelneri din Chisinau, care parca lucreaza de o viata acolo, stiu foarte bine meniul, sint atenti, amabili, just perfect.

Ce-mi place mai putin:
1. Cred ca din tot meniul a-si recomanda doar la desert perele in sos de vin, sint super si un pahar de vin (oricum n-ai cum da gres cu vinul, poti alege un vin bun de Purcari, sau Gitana, sau Fautor);
Sursa imagine  Sursa imagine
2. In rest am mai mult obiectii decat laude, spre exemplu salata Cesar e mai mult frunze de salata si nu din cele care se utilizeaza la salata data, dar, care la nunti, pentru a da un aspect mai interesant parjoalelor, se aranjeaza ca suport pe farfurie (mai jos ce se foloseste in salata de la Pani Pit si in stanga, ce asi astepta sa fie. Plus mai este de lucrat  la dressingul pentru salata si crutoane. Si tot aici, recomand sa NU comandati spagetti Carbonara si nici macar Amatriciana, sosul e foarte lichid, probabil amestecat cu bulion si e departe de ce ar trebui sa fie in reteta originala.      

3. Probabil din main dish, pot sa zic de bine de "vitelul suav in sos de whisky" si din salate este totusi una buna: "salata de avocado cu creveti".

4. Dar aici vine alt minus, daca sa vorbesc tot in termenii TripAdvisor, preturile la Pani Pit ar fi $$$ si asta practic niveleaza gustul ok al unor bucate.
                                                                                                                                   Deci daca aveti chef sa petreceti o seara de vara, la o terasa, intr-un loc linistit cu atmosfera buna si sa aveti un desert pe cinste cu un pahar de vin bun, atunci Pani Pit e locul aproape perfect, pentru o cina cred ca asi recomanda altceva.

P.S. Nu ma consider expert, critic, etc, zic ceea ce simt eu (asta in cazul daca cineva o sa vrea sa-mi reproseze ceva :))

miercuri, 5 noiembrie 2014

despre mancare - prima insemnare

Am eu o preferinta pentru Gastronomie, imi place sa gatesc, imi place sa mananc, gustos desigur si imi place sa urmaresc cum asta o fac altii (si sa gateasca si sa manance). Din acest motiv, am decis sa scriu o serie de insemnari, despre ce am reusit sa urmaresc prin localurile din Chisinau, ulterior cred ca o sa ma extind geografic.

Azi scriu despre restaurantul "Pegas"

                     Sursa imagine: diez.md

Ce imi place la ei:
- Locatia, desi e in zona Pietei Centrale, care eu o definesc ca plus 2-3 km in orice directie de la epicentru, a reusit sa nu ia amprenta a tot ce se intampla in jurul Pietei. Unicul minus al locatiei e cand ploua, au fost nu putine cazuri cand lumea care a venit la o supa de peste, a fost nevoita sa-si pescuiasca si masinile;
- Atmosfera in local, desi sint multe mese, si cand e plin localul ar trebui sa existe interferente in discutii, sint bine zonate mesele si te simti comfortabil. La fel, e bine separata zona de fumatori si nefumatori (ultimii sint la etajul 2 si nu invers, respectiv fumul de tigara nu ajunge la etajul 1, cum ar fi fost in cazul cand sala pentru fumatori ar fi fost amplasata la primul etaj);
- Mancarea, ei sint renumiti pentru frigarui, insa preferatele mele sint alte 3 pozitii din meniu - pasta cu carne de iepure, salata olivier cu limba si risotto in vin alb cu fileu de pastrav la aburi, foarte gustos si dupa clasificarea TripAdvisor, preturile ar fi $$, adica foarte decent pentru gust si valoare.
Pasta cu carne de iepure - 80 de lei
Olivier cu limba - 40 de lei
Pastrav la aburi cu risotto in vin alb - aproximativ 150 de lei (pastravul se vinde la 100 de gr.)

Ce nu-mi place la ei:
- Uneori chelnerii sint frustrati si te deservesc exact conform costului mancarurilor comandate
- Vineri si Sambata seara se transforma intr-un local preparty, cu contingent corespunzator, dar exista o solutie, nu mergi Vineri si Sambata seara la Pegas.

Per total, Pegas-ul e "good value for money" si ramane unul din localurile unde merg cu placere si daca nu vreu sa am surprize neplacute cand nu am chef de experimente gastronomice.

O sa incerc sa fac cate o insemnare saptamanal (nu promit), si sa va tin la curent cu modificarile in lista mea de preferinte, inclusiv pe localurile despre care am scris deja.

marți, 4 noiembrie 2014

Rezultate

Cand ceea ce faci, aduce rezultate, te motiveaza sa vrei sa faci si mai mult, cel putin asa lucreaza in cazul meu.
Avem si noi un fel de proiect social, o echipa de fotbal, initial vroia sa fie una de blogeri, probabil cu un scop de a promova un mod sanatos de viata, sau pentru a atrage atentia asupra altor probleme sociale, dar dupa un an de existenta am inteles ca e mai mult o echipa de baieti, simplu 10 baieti, desi la antrenamente mai des eram 7-8, dar zece suna mai bine.
Proiectul era in cadere libera, dar de aproximativ o luna, s-a inteles ca totusi vrem sa fim o echipa, sa avem rezultate, altfel nu prea atragi atentia, si exact in momentul cand noi am vrut si am facut ceva ca  asta sa se intample, imediat au aparut rezultatele.
Acum avem antrenamente regulate, avem oameni noi in echipa, care pentru a fi in echipa si-au deschis si blog, si cred ca asta e una din cele mai mari reusite ale proiectului.

Cand ceea ce faci, aduce rezultate, vrei sa faci si mai mult, asa ca o sa mai auziti de #b10.


joi, 30 octombrie 2014

Cred ca am scris despre maturizare

E interesant sa vezi cum lumea se maturizeaza, nu obligatoriu se fac mai buni, pur si simplu, ca si in cazul schimbarii dintilor de lapte, devin ceea ce vor fi de acum incolo.
Unii nu mai pun poze pe retele sociale, cu tot ce au mai bun in casa, inclusiv ei, altii invers, de abia incep sa o faca (si asta e mai rau, cred eu), unii trec de la a baga link-uri de pe 9GAG, la share de articole analitice, unii incep sa inteleaga, altii se rup si mai mult de realtime.
Despre ce e insemnarea de fapt? E despre multumesc retelelor sociale, pentru ca acum 10 ani mi-ar fi fost mult mai greu sa contemplez maturizarile din jur si multe alte manifestari comportamentale :)

Spre exemplu asa o istorie:
                                          Sursa imagine

Mi-ar fi interesant sa vad cum va fi fetita de mai jos cand creste :), trebuie sa dau un follow up:

                                          Sursa imagine

marți, 28 octombrie 2014

Strategii

Mie-mi place cand exista o strategie clara si bine definita.

Exemplu 1: "In 10 ani vrem sa devenim Silicon Valley a Europei, pentru asta facem scutire de TVA si micsoram impozitele pentru companiile IT cu n%, iar companiile se pot inregistra si online, fara cozi la Registru, Fisc, etc".

Exemplu 2: "in 10 ani vom fi centrul de producere auto a Europei de Est, pentru asta dam vacante fiscale pe 5 ani oricarei companii Auto care va decide construirea unei fabrici in Moldova, plus posibilitate cumpararii pamantului pentru constructii in proprietate privata, etc., in schimb avem + 30 000 de locuri de munca, investitii in infrastructura, iar in 10 ani fiecare al 3-lea cetatean va avea automobil propriu, salariu mediu pe economie de 10 000 de lei si bucurie cat incape in chiloti".

Exemplul 3: "In 5 ani vom fi cel mai mare furnizor de produse agricole conservate, semipreparate, etc, iar locuri de munca, investitii in infrastructura, bunastare...".
Pentru orice strategie se seteaza un plan concret de pasi si se descrie clar beneficiile pentru tara, in 3 ani, 4 ani, 5 ani, 10 ani.

Asta pentru mine inseamna strategii, insa acum, toate "strategiile" se rezuma la: "Un viitor European", "Toti trebuie sa avem salarii bune", "Alaturi de Rusia in bunastare si prosperare", "Drumuri europene", "Hotii vor sta la inchisoare", "Jos Mafia" si eu deloc nu inteleg cu ce asta ne va ajuta, vreu o strategie clara cu pasi concreti, cifre concrete, restul e apa chioara si inca odata demonstreaza ca lumea vrea doar sa mai ramana, sau sa ajunga si ei la "volan" si asta e trist.

Concluzie, eu nu stiu cu cine votez pe 30 noiembrie.

Poza simbol a strategiilor de fapt, din spatele "viitorului european", "alaturi de Rusia", "hotilor la inchisoare", etc.:

luni, 13 octombrie 2014

Mai putin albastru despre Piata Marii Adunari Nationale

Asa un gand m-a luminat la mijloc de noapte, de ce Piata Marii Adunari Nationale a fost transformata in bordel? De ce acolo se intampla concerte colorate, si alte evenimente putin tangibile cu Marea Adunare Nationala: 9 Mai, partid politic pentru Europa, partid politic pentru Rusia, velohore, autohore, baut de bere in loc public sub pretextul unui campionat de fotbal, pietre comemorative si lista poate continua.
Din Piata Marii Adunari Nationale au facut o curva. Poate e un exemplu nu foarte corect politic, dar totusi, oare cate evenimente de acest gen au loc pe Piata Rosie din Moscova? Sau unul mai corect: de ce Oktoberfest-ul in Munchen nu se intampla pe Marienplatz (piata principala a orasului)?
Cum se zice in popor: "Pestele de la cap se strica", asa ca pana cand pe principala Piata din tara o sa continue tot ce se intampla, in tara va fi acelasi lucru.

Iaca asa o istorie din #PMAN:


Sursa imagine: Unimedia


P.S. Salvati #PMAN ar trebui sa fie un punct obligatoriu in programele candidatilor la Primarie

joi, 9 octombrie 2014

Despe minciuni

Nu-mi plac oamenii care spun minciuni. Si mai mult nu-mi plac cei ce stiu ca lumea stie ca ei spun minciuni, dar continua sa le povesteasca. Acesti oameni pot merge peste orice ca sa-si atinga scopul: sa fie bine vazuti, sa fie in centrul atentiei, sa fie admirati, sa obtina un beneficiu material...
Si oamenii astia sint de rahat, simplu.

Sursa imagine

vineri, 26 septembrie 2014

Ganduri

Nu-mi place sa depind de cineva, imi place cand eu controlez rezultatul si procesul, dar cred ca e imposibil acum sa nu depinzi de nimeni, sintem multi pe lumea asta. Dar cu placere nu a-si depinde de nimeni, macar vreo ora-doua...

marți, 5 august 2014

Call to action prin personal experience

Nu știu cum alții, dar eu vreu să vizitez un loc anume, doar dacă văd cum pot explora personal acel loc, nu sânt sigur că un video despre munți, unde poți ajunge doar cu elicopterul, sau o cascadă, ca multe altele, m-ar face să vreu acolo...Ca multă altă lume, simt provocarea doar când înțeleg ca pot fi parte a tot ce se întâmplă într-un loc/țară anume - să sar în marea Mediterană direct de pe o stâncă undeva pe o insulă in Grecia, să sărbătoresc venirea anului nou chinez luând parte la "războiul apelor" în Tailanda, să dorm intr-un stog de fân în Romania, sau să fiu implicat direct in producerea vinului de casă în Moldova...ca să vreu asta, trebuie sa văd cum alții au trecut prin aceste experiențe deja. De aceea sânt totally in loved cu experiența care a-și putea să o traiesc in India:

  

Nu pot să nu-mi aduc aminte de Steve Jobs aici, care a făcut ca toată lumea sa uite de stilusuri, fără care ei nu-și imaginau comunicarea cu smartphone-ul lor cu touchscreen, doar demonstrând că e posibil de trait fără ele. Adică eu cred că e nevoie de un "call to action" prin "personal experience" :)

vineri, 1 august 2014

Limba noastra o comoara, sau 2 imagini despre cultura

Viitorul nostru (al Moldovei in general) arata destul de sumbru, asta poate fi usor confirmat prin instalarea aplicatiei Secret si urmarirea contentului generat de "utilizatorii" din Moldova, doua exemple vedeti mai jos:


Nu stiu daca mai e nevoie de comentarii aditionale si careva studii la acest subiect...
Europa, cultura, natiune sanatoasa? Nu, n-am auzit.

P.S. Apropo, incep sa cred ca limba moldoveneasca totusi exista

marți, 1 iulie 2014

Cifre

Imi plac cifrele, nu-mi place cand ele nu sant asa cum vreu eu sa-mi fie confortabil. 
Cand nu-mi este confortabil, caut ce nu e in regula cu cifrele. Acum nu-mi place cat costa 1 EUR (si nici cat costa 1 dolar defapt nu-mi place), de asta am incercat sa inteleg ce in spatele comentariilor Guvernatorului BNM: "Reducerea exportului..." si mi-a iesit urmatoarea matematica:
1. In mii dolari SUA, volumul exportului in Ianuarie-Aprilie 2014 - 767 591
2. Volumul exportului in Ianuarie-Aprilie 2013, tot in mii dolari SUA - 782 693

Deci avem o scadere de aproximativ 2%. Insa daca sa analizam aceeasi cifra in lei (luand in calcul cursul mediu a dolarului pentru 2013 si 2014) o sa avem o crestere a exportului de 2%, deci presupun ca degraba o sa inceapa sa ne povesteasca despre faptul ca asa stimulam exportul si in lei iesim foarte bine, si la cresterea exportului in lei peste inflatia interna de 5% santem pe crestere, gata, zona de confort gasita!

Oricum nu-mi place mie ce se intampla, sau cineva face bani acum, sau noi deja nu prea controlam procesele, ambele variante nu sant confortabile pentru mine...Shit!

marți, 3 iunie 2014

Un mic de ce

Mereu mi-a fost interesant, de ce oamenii care vorbesc mai mult decat fac, continua sa se miste inainte, sa fie foarte publici si sa atraga un fel de atentie pozitiva?
"Eu promit ca in 2 ani avem drumuri europene"....peste 2 ani, "Ne mai trebuie 3 ani, ca am estimat gresit data trecuta"
"Eu promit ca peste 2 luni o sa fiti lider de piata daca urmati planul nostru", peste 2 luni, "Mmmm, nu ne-am asteptat ca concurentul Dvs. va fi asa de activ, ne mai trebuie inca 2 ani si 100 de milioane si sinteti lider!!!"
Mi se creeaza impresia ca lumea se uita unul la altul si zic: "Mda, a dat-o in bara, dar a recunoscut! Da! El e eroul nostru, a recunoscut si inca asha de bine vorbeste, l-asi asculta toata ziua!!!"

Stranii sintem noi totusi.

marți, 1 aprilie 2014

Dileme nocturne

Am avut un vis noaptea asta, pe scurt ar fi cam asa - mergeam cu masina, spre Bukovel, la un moment a aparut un tanc, care credeam ca o sa ma ocoleasca, dar nu, mergea tot inainte, dar iarasi senzatia era ca va trece nustiu cum peste mine (asa era efectul 3D al somnului), dar pana la urma n-a fost sa fie, s-a urcat peste mine, mi-a botit masina...La volanul tancului era o domnisoara cu buzele vopsite cu ruj rosu si cu fes in cap, eu plangeam de la faptul ca la CASCO am evaluat masina la suma mai mica decat valoarea reala a automobilului, pentru a plati prima de asigurare mai mica...si aici m-am trezit.
Cine stie, conform cartilor, care ar fi descifrarea acestui vis? Sau la mine deja s-a amestecat realitatea cu visul, sau constiinta deja si in somn imi zice sa nu incerc sa economisesc pe orice fleac, ca moldovenii, ca o sa platesc de 2 ori dupa? Sau asta ar fi semn ca nu trebuie sa-ti cumperi masina scumpa, sau ca nu trebuie sa-ti cumperi masina, ca si asa a luat-o razna incalzirea globala...

marți, 18 martie 2014

Regrete "politicoase"

Mereu mi-a fost interesant, ce simte lumea cand isi exprima regretul vis-a-vis de ceva, "regret ca v-am facut sa va simtiti cumva", "regret ca asa s-a intamplat", "regret ca regret", dar tot asta e fals, mentionarea regretului a devenit un fel de politete si de fapt mereu a fost, deoarece nimeni nu simte cat de mult emotional a avut de suferit cel caruia i se comunica regretele, si in asa cazuri, mai bine nu zici nimic, taci.
In situatii dificile tacerea e mult mai binevenita, decat "politetea".

duminică, 16 martie 2014

Magie

Eu am inteles de ce ne place tot ce inseamna magie, poti sa zici EXPECTUM PATRONUS si sa alungi toate gandurile rele, sau poti sa inchizi undeva intr-un colt din mintea ta amintirile care nu te fac sa te simti bine si sa setezi o parola care singur o vei uita imediat, ca niciodata sa nu-ti mai aduci aminte, dar magie nu exista...exista doar timpul, care le rezolva pe toate, important sa ai rabdare si incredere ca totul va fi bine, deoarece magie nu exista.

sâmbătă, 1 martie 2014

O intrebare

De ce functionarii cred ca ei fura de la stat, adica in viziunea lor, asta insemnand de la nimeni? Asa mi-a aparut azi o intrebare...probabil fara raspuns

sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Ajutor

Prea des noi facem lucrul altora, si prin asta nu le dam voie nici celor "altora" sa se dezvolte si respectiv noi nu crestem. Si asta pentru ca limitam timpul acordat responsabilitatilor noastre directe si practic excludem timpul destinat "cresterii", iar pe "ei" ii deprindem ca cineva poate face lucrul in locul lor, iaca asa de simplu.

Am inteles asta, cat de banal nu ar suna, in primele zile ale anului curent, intorcand pagina si psihologic eliberandu-ma de toata "nebunia" anului trecut.

Asa ca ajutand pe cineva, aveti grija ca "ajutatul" sa nu se transforme in "facand lucrul pentru cineva", este o foarte mare diferenta intre notiuni.

Sursa imagine