Am eu o preferinta pentru Gastronomie, imi place sa gatesc, imi place sa mananc, gustos desigur si imi place sa urmaresc cum asta o fac altii (si sa gateasca si sa manance). Din acest motiv, am decis sa scriu o serie de insemnari, despre ce am reusit sa urmaresc prin localurile din Chisinau, ulterior cred ca o sa ma extind geografic.
Azi scriu despre restaurantul "Pegas"
Sursa imagine: diez.md
Ce imi place la ei:
- Locatia, desi e in zona Pietei Centrale, care eu o definesc ca plus 2-3 km in orice directie de la epicentru, a reusit sa nu ia amprenta a tot ce se intampla in jurul Pietei. Unicul minus al locatiei e cand ploua, au fost nu putine cazuri cand lumea care a venit la o supa de peste, a fost nevoita sa-si pescuiasca si masinile;
- Atmosfera in local, desi sint multe mese, si cand e plin localul ar trebui sa existe interferente in discutii, sint bine zonate mesele si te simti comfortabil. La fel, e bine separata zona de fumatori si nefumatori (ultimii sint la etajul 2 si nu invers, respectiv fumul de tigara nu ajunge la etajul 1, cum ar fi fost in cazul cand sala pentru fumatori ar fi fost amplasata la primul etaj);
- Mancarea, ei sint renumiti pentru frigarui, insa preferatele mele sint alte 3 pozitii din meniu - pasta cu carne de iepure, salata olivier cu limba si risotto in vin alb cu fileu de pastrav la aburi, foarte gustos si dupa clasificarea TripAdvisor, preturile ar fi $$, adica foarte decent pentru gust si valoare.
Pasta cu carne de iepure - 80 de lei
Olivier cu limba - 40 de lei
Pastrav la aburi cu risotto in vin alb - aproximativ 150 de lei (pastravul se vinde la 100 de gr.)
Ce nu-mi place la ei:
- Uneori chelnerii sint frustrati si te deservesc exact conform costului mancarurilor comandate
- Vineri si Sambata seara se transforma intr-un local preparty, cu contingent corespunzator, dar exista o solutie, nu mergi Vineri si Sambata seara la Pegas.
Per total, Pegas-ul e "good value for money" si ramane unul din localurile unde merg cu placere si daca nu vreu sa am surprize neplacute cand nu am chef de experimente gastronomice.
O sa incerc sa fac cate o insemnare saptamanal (nu promit), si sa va tin la curent cu modificarile in lista mea de preferinte, inclusiv pe localurile despre care am scris deja.
Azi scriu despre restaurantul "Pegas"
Sursa imagine: diez.md
Ce imi place la ei:
- Locatia, desi e in zona Pietei Centrale, care eu o definesc ca plus 2-3 km in orice directie de la epicentru, a reusit sa nu ia amprenta a tot ce se intampla in jurul Pietei. Unicul minus al locatiei e cand ploua, au fost nu putine cazuri cand lumea care a venit la o supa de peste, a fost nevoita sa-si pescuiasca si masinile;
- Atmosfera in local, desi sint multe mese, si cand e plin localul ar trebui sa existe interferente in discutii, sint bine zonate mesele si te simti comfortabil. La fel, e bine separata zona de fumatori si nefumatori (ultimii sint la etajul 2 si nu invers, respectiv fumul de tigara nu ajunge la etajul 1, cum ar fi fost in cazul cand sala pentru fumatori ar fi fost amplasata la primul etaj);
- Mancarea, ei sint renumiti pentru frigarui, insa preferatele mele sint alte 3 pozitii din meniu - pasta cu carne de iepure, salata olivier cu limba si risotto in vin alb cu fileu de pastrav la aburi, foarte gustos si dupa clasificarea TripAdvisor, preturile ar fi $$, adica foarte decent pentru gust si valoare.
Pasta cu carne de iepure - 80 de lei
Olivier cu limba - 40 de lei
Pastrav la aburi cu risotto in vin alb - aproximativ 150 de lei (pastravul se vinde la 100 de gr.)
Ce nu-mi place la ei:
- Uneori chelnerii sint frustrati si te deservesc exact conform costului mancarurilor comandate
- Vineri si Sambata seara se transforma intr-un local preparty, cu contingent corespunzator, dar exista o solutie, nu mergi Vineri si Sambata seara la Pegas.
Per total, Pegas-ul e "good value for money" si ramane unul din localurile unde merg cu placere si daca nu vreu sa am surprize neplacute cand nu am chef de experimente gastronomice.
O sa incerc sa fac cate o insemnare saptamanal (nu promit), si sa va tin la curent cu modificarile in lista mea de preferinte, inclusiv pe localurile despre care am scris deja.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu