In pregatirea urmatorului blogpost, despre inca un local din Chisinau, am decis sa scriu despre indeletnicirile mele culinare (de la bucataria de acasa).
Va dau una despre cum sa faceti repejor, prepelite la cuptor, dureaza 10-15 minute pregatirea si 40 de minute gatitul, si aveti o cina ca la restaurant, pentru cata lume vreti (e o reteta buna si pentru o cina in doi, si in patru, si in 10, doar creste timpul de pregatire pana la gatit).
Deci, de ce avem nevoie pentru 2 persoane:
- 4 prepelite (cele mai bune le gasiti la magazinele Pegas)
- 100 de grame de unt (eu folosesc President, de la Lactalis)
- Verdeata (patrunjel in cazul meu)
- Un mar (sau oricare alt fruct - pere, portocale, mango, etc)
- Ulei de masline
- Sare si piper
Acum pe pasi:
1. Spalati prepelitele si le puneti la uscat pe un prosop de hartie;
2. Cat se usuca prepelitele pregatiti 4 cuburi de unt, cate 25 de grame fiecare (daca vreti sa dati un gust si mai aromat prepelitelor, untul il puteti amesteca cu verdeata, spre exemplu patrunjel, dar e bun si asa);
3. Dupa asta luati cate o prepelita si incet dezlipiti pielea de la gat, ca sa incapa degetele (ca in imaginea de mai jos), si in acest spatiu, bagati untul pregatit (important sa acoperiti cu unt, tot pieptul);
4. Pregatiti o tava pentru copt, in care asezati o folie de staniol, care, pana puneti prepelitele, o ungeti cu ulei de masline;
5. Repetati actiunea cu untul, cu restul prepelitelor si adaugati sare si piper pe toate partile (cam un strop de sare si 2-3 rasnituri de piper negru);
6. Amplasati prepelitele in tava pentru copt, taiati un mar in 4 felii si le amplasati in prepelite, ca in imaginea de mai jos;
7. Acoperiti prepelitele cu inca o folie de staniol (aveti grija sa acoperiti bine) si dati la cuptor, preincalzit la 200 de grade, pentru 35 de minute.
8. Dupa 35 de minute, scoateti folia de staniol de deasupra si lasati prepelitele in cuptor, inca pentru 15-20 minute;
9. Dupa 15-20 de minute, cele mai gustoase prepelitele sint gata
10. Le puteti pune pe un platou pregatit din timp, si adaugati patrunjel proaspat tocat.
10. Daca nu aveti idee si timp de a gati si o garnitura la prepelite, la copt in aceeasi tava, puneti si ciuperci, peste care adaugati doar niste unt si respectiv sare si piper (ca in imaginea de la punctul 6), atunci va faceti si cu garnitura.
Pofta mare :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu