marți, 28 octombrie 2014

Strategii

Mie-mi place cand exista o strategie clara si bine definita.

Exemplu 1: "In 10 ani vrem sa devenim Silicon Valley a Europei, pentru asta facem scutire de TVA si micsoram impozitele pentru companiile IT cu n%, iar companiile se pot inregistra si online, fara cozi la Registru, Fisc, etc".

Exemplu 2: "in 10 ani vom fi centrul de producere auto a Europei de Est, pentru asta dam vacante fiscale pe 5 ani oricarei companii Auto care va decide construirea unei fabrici in Moldova, plus posibilitate cumpararii pamantului pentru constructii in proprietate privata, etc., in schimb avem + 30 000 de locuri de munca, investitii in infrastructura, iar in 10 ani fiecare al 3-lea cetatean va avea automobil propriu, salariu mediu pe economie de 10 000 de lei si bucurie cat incape in chiloti".

Exemplul 3: "In 5 ani vom fi cel mai mare furnizor de produse agricole conservate, semipreparate, etc, iar locuri de munca, investitii in infrastructura, bunastare...".
Pentru orice strategie se seteaza un plan concret de pasi si se descrie clar beneficiile pentru tara, in 3 ani, 4 ani, 5 ani, 10 ani.

Asta pentru mine inseamna strategii, insa acum, toate "strategiile" se rezuma la: "Un viitor European", "Toti trebuie sa avem salarii bune", "Alaturi de Rusia in bunastare si prosperare", "Drumuri europene", "Hotii vor sta la inchisoare", "Jos Mafia" si eu deloc nu inteleg cu ce asta ne va ajuta, vreu o strategie clara cu pasi concreti, cifre concrete, restul e apa chioara si inca odata demonstreaza ca lumea vrea doar sa mai ramana, sau sa ajunga si ei la "volan" si asta e trist.

Concluzie, eu nu stiu cu cine votez pe 30 noiembrie.

Poza simbol a strategiilor de fapt, din spatele "viitorului european", "alaturi de Rusia", "hotilor la inchisoare", etc.:

2 comentarii: