joi, 30 octombrie 2014

Cred ca am scris despre maturizare

E interesant sa vezi cum lumea se maturizeaza, nu obligatoriu se fac mai buni, pur si simplu, ca si in cazul schimbarii dintilor de lapte, devin ceea ce vor fi de acum incolo.
Unii nu mai pun poze pe retele sociale, cu tot ce au mai bun in casa, inclusiv ei, altii invers, de abia incep sa o faca (si asta e mai rau, cred eu), unii trec de la a baga link-uri de pe 9GAG, la share de articole analitice, unii incep sa inteleaga, altii se rup si mai mult de realtime.
Despre ce e insemnarea de fapt? E despre multumesc retelelor sociale, pentru ca acum 10 ani mi-ar fi fost mult mai greu sa contemplez maturizarile din jur si multe alte manifestari comportamentale :)

Spre exemplu asa o istorie:
                                          Sursa imagine

Mi-ar fi interesant sa vad cum va fi fetita de mai jos cand creste :), trebuie sa dau un follow up:

                                          Sursa imagine

marți, 28 octombrie 2014

Strategii

Mie-mi place cand exista o strategie clara si bine definita.

Exemplu 1: "In 10 ani vrem sa devenim Silicon Valley a Europei, pentru asta facem scutire de TVA si micsoram impozitele pentru companiile IT cu n%, iar companiile se pot inregistra si online, fara cozi la Registru, Fisc, etc".

Exemplu 2: "in 10 ani vom fi centrul de producere auto a Europei de Est, pentru asta dam vacante fiscale pe 5 ani oricarei companii Auto care va decide construirea unei fabrici in Moldova, plus posibilitate cumpararii pamantului pentru constructii in proprietate privata, etc., in schimb avem + 30 000 de locuri de munca, investitii in infrastructura, iar in 10 ani fiecare al 3-lea cetatean va avea automobil propriu, salariu mediu pe economie de 10 000 de lei si bucurie cat incape in chiloti".

Exemplul 3: "In 5 ani vom fi cel mai mare furnizor de produse agricole conservate, semipreparate, etc, iar locuri de munca, investitii in infrastructura, bunastare...".
Pentru orice strategie se seteaza un plan concret de pasi si se descrie clar beneficiile pentru tara, in 3 ani, 4 ani, 5 ani, 10 ani.

Asta pentru mine inseamna strategii, insa acum, toate "strategiile" se rezuma la: "Un viitor European", "Toti trebuie sa avem salarii bune", "Alaturi de Rusia in bunastare si prosperare", "Drumuri europene", "Hotii vor sta la inchisoare", "Jos Mafia" si eu deloc nu inteleg cu ce asta ne va ajuta, vreu o strategie clara cu pasi concreti, cifre concrete, restul e apa chioara si inca odata demonstreaza ca lumea vrea doar sa mai ramana, sau sa ajunga si ei la "volan" si asta e trist.

Concluzie, eu nu stiu cu cine votez pe 30 noiembrie.

Poza simbol a strategiilor de fapt, din spatele "viitorului european", "alaturi de Rusia", "hotilor la inchisoare", etc.:

luni, 13 octombrie 2014

Mai putin albastru despre Piata Marii Adunari Nationale

Asa un gand m-a luminat la mijloc de noapte, de ce Piata Marii Adunari Nationale a fost transformata in bordel? De ce acolo se intampla concerte colorate, si alte evenimente putin tangibile cu Marea Adunare Nationala: 9 Mai, partid politic pentru Europa, partid politic pentru Rusia, velohore, autohore, baut de bere in loc public sub pretextul unui campionat de fotbal, pietre comemorative si lista poate continua.
Din Piata Marii Adunari Nationale au facut o curva. Poate e un exemplu nu foarte corect politic, dar totusi, oare cate evenimente de acest gen au loc pe Piata Rosie din Moscova? Sau unul mai corect: de ce Oktoberfest-ul in Munchen nu se intampla pe Marienplatz (piata principala a orasului)?
Cum se zice in popor: "Pestele de la cap se strica", asa ca pana cand pe principala Piata din tara o sa continue tot ce se intampla, in tara va fi acelasi lucru.

Iaca asa o istorie din #PMAN:


Sursa imagine: Unimedia


P.S. Salvati #PMAN ar trebui sa fie un punct obligatoriu in programele candidatilor la Primarie

joi, 9 octombrie 2014

Despe minciuni

Nu-mi plac oamenii care spun minciuni. Si mai mult nu-mi plac cei ce stiu ca lumea stie ca ei spun minciuni, dar continua sa le povesteasca. Acesti oameni pot merge peste orice ca sa-si atinga scopul: sa fie bine vazuti, sa fie in centrul atentiei, sa fie admirati, sa obtina un beneficiu material...
Si oamenii astia sint de rahat, simplu.

Sursa imagine