vineri, 8 mai 2015

Ce mananc cand am cand

Tot ziceam sa scriu despre ce mai gatesc si tot nu gaseam timp. Acum tot n-am timp, dar am zis ca n-o mai pot intinde, ca o sa uit unde tin pozele de la ultima preparare.
Deci e un aperitiv mai degraba, care merge foarte bine atunci cand ai fost informat "imediat" ca ai oaspeti, o sa-i zic "clemantine in pancetta".

Pasii si reteta propriu-zisa:
- Avem nevoie de Pancetta (cam 80-100 de grame); O clemantina (mandarina); Crema de branza "Rondelle" de la President (merge si Philadelphia, mie insa Rondelle imi pare mai gustoasa); Paine neagra si patrunjel;

1. Curatim clemantina si fiecare felie o invelim in pancetta (ca in imaginea de mai jos)
 2. Repetam actiunea pentru toate feliile clemantinei
 3. Turnam intr-o tigaie incinsa un strop de ulei de masline si adaugam cam 25 grame de unt
 4. Prajim clemantinele in pancetta pana ultima capata o culoare aurie si apare o crusta
 5. Prajim in toaster painea neagra, feliata in asa fel ca sa fie exact de o gustare (dintr-o muscatura)
 6. Ungem feliile de paine cu crema de branza, si asezam clemantina prajita pe o frunza de patrunjel
 7. Repetam actiunea pentru toate celelalte felii

Durata de preparare e de maximum 15 minute, merge foarte bine la o bere si de ce nu, chiar la un vin rosu.
Pofta buna! :)